6 Kasım 2009 Cuma

Last Days ( Son Günler )


Yazarın Yorumu :
Eğer ki Nirvana'yı severek dinliyorsanız, mutlaka izlemeniz gereken bir film. Baş rolde Michael Pitt oynuyor, o da koyu bir Cobain hayranı. Duruşları olsun tavırları olsun konuşması ile adeta Cobain'i canlandırdı. Gus Van Sant'ın çıkarttıgı güzel işlerden bir tanesi yine. Film Cobain'in
son üç kayıp gününü anlatıyor. Tabiki tahmini bir şekilde. Ne kadar
tahmini olsa da Cobain'le bir o kadar eş değer tutulmuş ve çekimden önceki araştırma safhasında konsept belirlenmiştir.Çekimleri ile antipati
toplayan film bana göre tam tersi etki yarattı. Aynı sahneleri 4-5 açıdan izlediğiniz, repliklerin tamamen doğaçlama oldugu güzel bir eser. Nirvana ve özellikle Cobain severler kesinlikle izlemeli.

Yönetmen: Gus Van Sant
Oyuncular: Michael Pitt
                    Lukas Haas
                   Asia Argento
                   Scott Patrick Green
                   Kim Gordon ( sonic youth vokali )
Süre: 97'
Yapım Yılı : 2005
Dil: İngilizce
Türü: Biyografi

3 yorum:

cilbirt dedi ki...

filmleri neye göre öneriyorsunuz anlamıyorum ki?
bari başlık başlık, konu konu önerseniz de bir şeye benzese.
Ağır sanat filmini normal bir günde dahi oturup izlenilecek bir şekilde tanıtmak ya çok amatörlükten kaynaklanıyor olsa gerek ya da film izlemeyi bilmemekten.

ice dedi ki...

Evet Cenk, senin gibi bi yorumcu ve usta aramızda olmadığı için böyle amatör kalıyoruz. İyi bari sen izlediğin bi şeyi anlayabiliyormuşsun. Sevindim.

Anıl Şen dedi ki...

: ) adı üstünde olan bir şeyi anlayamiyorsan bunu bizden zorla yapmamizi bekleme "thing".
bu filmi bir günde izleyip öneren zihniyeti kınarım zaten, yorum yapmadan önce, yazarın yorumunu okumalı ona göre tavır sergilemeli insanlar, en azınadn amatör olduklarini belli etmemiş olurlar. saygilar.

Yorum Gönder