6 Kasım 2009 Cuma

(500) Days of Summer (Aşkın 500 Günü)




Yazarın Yorumu :

Filmin detayına inmeden önce sizi biraz heyecanlandırmam gerekiyor sanırım.İzlediğiniz tüm klişe aşk filmlerini unutmanızı rica ediyorum.Çünkü "Aşkın 500 Günü" tam da bahsettiğimiz o özgünlüğü yakalamış bir film.Bir şekilde aşkınızın karşılığını alamadıysanız ya da terkedilseydiniz kalbinize zarar olabilir.Çünkü tam da yaşadığınız o durumu ayna gibi

yansıtan bir film.Hem güldürüp hem de ağlatan filmlerden.Her şeyden önce muhteşem bir soundtrack albümüne sahip.The Smiths " take me out tonight" diye diye öleceğim sanırım.Çokta uzatmak istemiyorum aslında son olarak filmde de geçen Belle and Sebastian 'ın bir parçasındaki sözü paylaşmak istiyorum.
"Hayatımı,kederin karmaşasıyla renklendir."






"Yes Man" den tanıdığımız şirin mi şirin güzel mi güzel Zooey Deschanel (bir kere bu filme ne kadar yakıştığını söylemeliyim öncelikle) ve "That '70s Show" adlı diziden aşina olduğumuz Joseph gordon levitt'in başrolleri paylaştığı 2009 yapımı romantik bir o kadar da gerçek bir film.
Kısaca özeti:Genç adam (Tom), genç kızla (Summer)tanışır.. Erkek aşık olur.. Kız aşık olmaz..Gerçek aşkın varlığına inanmayan bir kadınla ona aşık olan genç adamın; sıradışı, romantik ve komik hikâyesi.


Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen:Marc Webb
Websitesi: www.foxsearchlight.com/500daysofsummer
Süre:1 saat 35 dk

1 yorum:

CazZgiRR dedi ki...

Kesinlikle öneririm, özellikle filmin başındaki nota çok gülmüştüm spoiler veriyorum dikkat :)
''izleyeceğiniz film tamamen hayal ürünüdür, ölü ya da diri gerçek kişilerle olan benzerlikler tamamen rastlantısaldır, özellikle de sen Jenny Beckman , Sürtük ! ''
:)

Yorum Gönder