4 Kasım 2009 Çarşamba

My sister's keeper ( Kız kardeşimin hayatı)


Yazarın yorumu :
Film gerçekten beni çok etkiledi. Etkilememesi mümkün değil. Kendimi veya son 2 senede yaşadıklarımı gördüm. O yüzden belki de tarafsız yorum yapamam ama melankoli sahneleri gerçekten mükemmeldi. 2 senedir böyle ağlamamıştım.
Camoron Diaz'ın sadece komedi veya aşk filmlerinde değil dram türündeki bu filmde de gerçekten göz kamaştırıyor.
Uzun ve hıçkırıklı bi pazar akşamı dileyenlerin kesinlikle seveceği bi yapıt.



Sara ve Brian Fitzgerald çiftinin genç oğulları ve iki yaşındaki kızları Kate ile sürdürdükleri hayat, Kate in lösemi hastası olduğunu öğrendiklerinde sonsuza kadar değişir. Ebeveynlerin tek umudu, Kate in hayatını kurtarmak için bir çocuk daha doğurmaktır. Bazıları için, böylesi bir genetik mühendislik ahlaki sorular doğururken, Fitzgerald çifti, özellikle Sara için Kate i hayatta tutmak için ne gerekiyorsa yapmaktan başka çare yoktur. Ve gereken şeyin adı, Annadır.
Kate (Sofia Vassilieva) ve Anna (Abigail Breslin) pek çok kız kardeşten daha güçlü bir bağı paylaşmaktadırlar: Kate daha büyük olsa da kız kardeşine gereksinim duymaktadır-aslında, hayatı Annaya bağlıdır.
Genç hayatları boyunca, kız kardeşlerin katlanmak zorunda kaldığı çeşitli tıbbi işlemler, birbirine sıkı sıkıya bağlı ailenin normal yaşamının bir parçasıdır. Kızına bakmak için avukatlık kariyerinden vazgeçmiş sevecen bir eş ve anne olan Sara (Cameron Diaz), bazen Kate i kurtarmak için dönüştüğü sabit fikirli hastabakıcı kimliğinin içinde kaybolmaktadır. Güçlü, destekleyici kocası Brian (Jason Patric) karısının gücü ve kararlılığıyla güçsüz ve pasif bir duruma düşmektedir. Tek oğulları Jesse (Evan Ellingson), Kate ve Anna'nın ilgi odağı olmasıyla neredeyse unutulmuştur.
Ta ki şimdi 11 yaşında olan Anna hayır diyene dek...
Tıbbi açıdan özgürlük isteyen Anna, bir avukat (Alec Baldwin) tutarak aileyi bölen ve Kate'in hızla tükenen vücudunu kaderin ellerine teslim edebilecek bir dava açar...

Yönetmen: Nick Cassavetes
Tür: Drama
Ülke: USA
Puan: 7.3/10 (1,697 oy)
Süre: 109 dk
Oyuncular 
Abigail Breslin,
Walter Raney,
Sofia Vassilieva,
Cameron Diaz,
Heather Wahlquist

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder